Sommerspalten, Eva Skotte Thoresen

Eva Skotte Thoresen

Det er lett å fortelle andre hva de bør gjøre, men det er viktigere å gå frem som et eksempel

I denne utgaven av "Sommerspalten" blir vi bedre kjent med Eva Skotte Thoresen, hennes filosofi rundt arbeid og livet, sommerplaner og visjon for AW Magazine. Eva jobber med samarbeid og som koordinator i AW Magazine, og studerer business administrasjon med spesialisering innen internasjonal business. Ellers har hun jobbet som freelance DJ i Frankrike og har tidligere studert medier og kommunikasjon. Hun har også vært en del av Insj UiO, brenner for et mangfoldig ærlig mediebilde og har flere års erfaring innen salg og administrasjon fra Paris og Oslo. 

AW: Hva står på leselisten din denne sommeren?

Nå fullfører jeg "All about love" av Bell Hooks, som er en bok om kjærlighet i samfunn, arbeid og forholdet til seg selv og andre.  Jeg leser også "Ekko. Et essay om algoritmer og begjær" av Lena Lindgren.  Jeg fikk nylig «Thinking Fast and Slow» av nobelprisvinneren i økonomi, Daniel Kahneman, som jeg ønsker lese. Òg må prøve å få inn "The creative act" av Rick Rubin for å opprettholde den kreative delen. Jeg pøver å lese bøker som går både på logikk og følelsesaspektet, så jeg får en balanse på det jeg tar inn. 

AW: Har du en sommertradisjon eller et favorittsted du alltid vender tilbake til?

Jeg elsker å reise. Jeg er en person som heller vil prøve nye ting enn å gjøre det samme igjen, så som regel drar jeg på et par turer til nye steder i løpet av sommeren. Jeg har tatt en tur til London og besøkt en venninne, skal til Ibiza i slutten av sommeren og så blir nok et par norgesreiser imellom der. Drømmen er å få inn noen spontanturer!

AW: Er det en ny hobby eller ferdighet du ønsker å utforske i løpet av sommeren? 

Jeg ønsker å utvikle ferdighetene mine innen musikkproduksjon. Jeg har drevet med DJ`ing siden 2019, og produserte litt selv før, men det har blitt nedprioritert. Ellers har alltid likt å skrive, så jeg skal prøve å jobbe med det, spesielt på norsk siden jeg kun skriver engelsk igjennom studiene mine. Jeg har funnet frem symaskina også, så må få satt sammen en sommerkjole i løpet av sommeren. 

AW: Kan du dele en nylig utfordring på jobb og hvordan du overkom den?

Jeg jobber her i AW som koordinator, som DJ og er fulltidsstudent på studiet Business Administration, nå på siste året. Jeg har hatt vanskeligheter med å balansere det hele. Noen ganger kommer jeg i «alt eller ingenting» perioder, der jeg gjør litt for mye på en gang, noe som kan resultere i utfordringer. Jeg overkommer dette stadig gjennom å lære meg hvor grensene går, og at noen ganger er det bedre å gjøre få ting godt og grundig, enn å si ja til alt som er gøy. Selv om jeg virkelig tror på å utnytte de mulighetene som er tilgjengelig hvis man kan, kommer helsa vår mentalt og fysisk først. 

AW: Hvordan balanserer du arbeid og fritid i sommermånedene?

I sommer har jeg fri fra studier og jobber på en del ulike prosjekter, blant annet i AW. Jeg skal prøve å ta mer tid til å gjøre ting som er rolig med nære venner og familie. Jeg har ikke hatt noe fri det siste semesteret, men jeg har hatt godt av å leve sånn den perioden. Det er alltid vanskelig å roe ned etter hektiske perioder, men jeg føler at ting allerede er mer balansert. Alt i alt blir det en del jobbing, men skal ta det i et rolig tempo og passe på at sola blir nytt når den er fremme. 

AW: Hvordan tilbringer du tiden din når du virkelig skal koble av og lade batteriene?

Når jeg skal lade opp mediterer, trener eller vasker jeg. Jeg har en liten selvpleie «pakke» som inneholder blomster, duftlys, ren leilighet og yoga. Da kan jeg virkelig slappe av og koble på den indre verden min, og føle på det jeg vanligvis ikke har tid til å føle på. Jeg elsker å ha fine omgivelser og å være i natur, de gir meg energi og inspirasjon. De nære relasjonene mine og kreativitet lader meg også opp. 

Jobb og livet..

Eva Skotte Thoresen

AW: Hvilke mål har du satt deg for resten av året?

Jeg har satt meg som mål å skape og levere så mye jeg kan når det kommer til utviklingen i AW og på studiene mine, fordi jeg synes det er interessant og energigivende. I AW har vi spennende prosjekter som jeg gleder meg til å fullføre i løpet av den kommende sesongen. Jeg satser på at vi klarer å bygge en synligere og tydeligere plattform for mangfold innen næringslivet, sånn at ulike stemmer kan styrke hverandre. Jeg har flere mål, men tror på show not tell når det kommer til mål, for min egen del ihvertfall. 

AW: Hvordan forbereder du og ditt team på høstsesongen etter sommeren?

Vi i AW har allerede begynt å sette opp planer til høsten som er spennende! Vi har kurs, arrangementer, lister og spennende bidrag og publiseringer på gang. Åpen, strukturert og ærlig kommunikasjon er nøkkelen til godt teamwork, noe jeg synes vi får til når det kommer til forberedelsene våre. 

AW: Hva betyr lederskap for deg, og hvordan har din stil utviklet seg?

Lederskap for meg er å tørre å stoppe opp og sjekke inn med seg selv når man tar valg, det å være en ærlig versjon av seg selv, og det å stole på sine egne kall og verdier. Lederskap handler ikke nødvendigvis om å fortelle hva andre skal mene og gjøre, men heller å være så trygg i seg selv at man kan la andre stole på ens egne utrykk hvis ønskelig. Alle er ledere på sin måte, men spesielt hvis man er dypt knyttet til sin egen bevissthet og beslutningene som følger. 

AW: Hvilken lærepenge har vært mest verdifull for deg? 

Jeg har lært mest av å være under press. Det viser hvor mye man tåler og hvor sterk man egentlig er. Det at noen ganger er å gjøre feil, like verdifullt som å gjøre noe riktig, selv om det ikke føles sånn der og da. Verdien vår kommer ikke ut i fra hva vi gjør, men det er definitivt en bonus å skape verdi. Disse lærepengene har kommet fra utfordringer og mine egne synspunkter som har endret seg på veien i møte med folk og erfaringer. 

AW: Hvordan definerer du suksess?

Suksess for min del er å gjøre så godt man kan med det man har. Jeg tror suksess er enklere enn vi skal ha det til. Har du holdt det du lovet deg selv, er du tro mot dine egne verdier og har du gjort en ordentlig innsats, skal det mye til å ikke føle en eller annet form for suksess innvendig.  Jeg er fortsatt tidlig i min karriere, så har en del mål som må oppnås der før jeg kan kalle det materiell suksess. På den andre siden føler jeg en dyp indre suksess når det kommer til hvordan jeg har lært å stille opp for meg selv og de jeg møter på daglig. 

Litt ekstra..

AW: Hvilke teknologier eller innovasjoner er du mest spent på for fremtiden?

 Jeg er spent på hvordan matkulturen kommer til å utvikle seg. Hvordan kommer innovasjon rundt jordbruk til å utvikle seg som klima endres? Kommer det til å være nye matprodukter som gjør oss friskere eller sykere, mer eller mindre prosessert? Ellers som mange andre, lurer jeg på hvordan AI kommer til å utvikle seg. Jeg er spent på hvordan det kommer til å påvirke økonomien vår gjennom bankene, og hemmelighetene våre og maktfordelingen i samfunnet når det kommer til hacking. Hvordan skal det gå når AI klarer å trenge seg igjennom de sterkeste digitale sikkerhetsmurene? 

AW: Hvordan påvirker globale hendelser deg?

Globale hendelser påvirker meg i den forstand at det inspirerer meg til å lære og prøve å være en positiv påvirkning i den grad jeg kan. De minner meg på hvor viktig det er å være medmenneskelig og bevisst i valgene vi tar. Det er ikke sånn at de med mest makt vet best. 

AW: Hva skulle du ønske at flere engasjerte seg i?

Jeg tror at hvis man er dypt bevisst rundt sitt eget vesen og mønstre, kan man påvirke mye kun igjennom sin tilstedeværelse. Ønsker vi en forandring rundt oss er det lurt å starte med seg selv og hva vi selv tror på. Jeg skulle ønske folk engasjerte seg mer i det å være ærlig med seg slev og andre. Det å tørre å se på sine egne tanker og valg med et kritisk blikk. Det å være bevisst på hvilken energi man putter ut i verden. Det er lett å fortelle andre hva de skal gjøre og engasjere seg i, men vanskeligere og viktigere å gå frem som et eksempel. Jeg tror alle har tilgang til et godt moralsk kompass hvis vi ønsker, men det innebærer å møte de sidene ved oss selv som vi helst vil unngå. Handler man på butikker som støtter krig, men legger ut bilder av barn som lider for å virke engasjert, tenker jeg at man først bør starte med å være engasjert rundt sin egen bevissthetsutvikling.