Theatercafeen er aldri feil.

Våre 7 brunsjfavoritter i hovedstaden

Finnes det egentlig noe bedre enn en lang, deilig brunsj? Her har vi samlet et knippe steder som serverer alt fra klassiske retter til nye spennende smaker, så du kan finne din nye favoritt.

Publisert Sist oppdatert

Brunsj er best – en perfekt start på lørdagen eller søndagen, gjerne i godt selskap med venninner, familie eller kjæresten. Vi snakker pannekaker, eggerøre, avocado på surdeigsbrød, kaffe og deilig fersk bakst … og kanskje et glass bobler? 

Heldigvis har brunsjkonseptet tatt av i Oslo de siste årene, og det kryr av gode steder å velge mellom. Dette er våre syv favoritter. 

Kafeteria August

Trendy på Tullinløkka.

Kafeteria August er en mat- og vinbar på Tullinløkka som har åpent både for frokost, lunsj og middag. På lunsjmenyen er enkle retter av topp råvarer, som dansk rugbrød, kokt egg og en bit comte-ost. 

Kjøkkenets åpningstider er fra klokken 11:00–14:00 for lunsj tirsdag til fredag, og fra klokken 11:00 til klokken 15:00 for lunsj på lørdag.

Nedre Foss gård 

Brunsj er best når den deles.

På Nedre Foss gård, rett ved Mathallen, kan du nyte helgebrunsjen i særdeles vakre omgivelser. Du kan velge retter fra a la carte-menyen, eller gå for deres legendariske «Nedre Foss gård brunsj» bestående av seks deleretter inkludert kaffe/te og dessert. Menyen skiftes jevnlig. 

Kjøkkenets åpningstider er kl. 12:00–16:00 for lunsj mandag til fredag og fra kl. 12:00–15:30 for lunsj på lørdag og søndag.

Theatercafeen 

Eggs Benedict, en klassiker.

Theatercafeen går aldri av moten! På menyen finner du alt fra brunsjklassikere som Eggs Benedict og Moule Frites til vegetarburger og Biff Lindström. Enkelte helger kjører de også sitt Beats&Brunch-konsept, hvor du kan nyte en bedre brunsj til beats fra noen av Oslos beste DJs.

Theaterkafeen har åpent fra kl. 11:00–23:00 mandag til lørdag, og fra kl. 15:00–23 på søndag. 

Håndbakt

På Tøyen finner du et av Oslos beste brunsjsteder.

Håndbakt på Tøyen er Norges første plantebaserte surdeigsbakeri. I tillegg serverer de nydelig brunsj fredag, lørdag og søndag. På menyen finner du spennende retter som burrata med gresskarpuré og labneh med posjerte egg, men også mer tradisjonelle brunsjretter som yoghurt og granola.

Åpningstider er 08:00–17:00 mandag til fredag og 09:00–17:00 lørdag og søndag. 

Holzweiler Platz

Pannekakehimmelen.

Oslobukta har virkelig blitt stedet å være – og en skikkelig perle er Holzweiler Platz. Lokalene er designet av Snøhetta og verdt et besøk alene. Men la oss ikke glemme maten! Menyen er basert på deleretter, og har noe for enhver smak. Her kan du velge mellom blant annet spinat- og avocadopannekaker, biff tartar og asiatiskinspirerte blåskjell. 

Åpningstider er 11:00–21:00 tirsdag til lørdag og 12:00–17:00 søndag.  

Ekspedisjonshallen, Sommerro

Avocadotoast i Ekspedisjonshallen? Ja takk!

I Ekspedisjonshallen på Sommerro kan du nyte en brunsj i særklasse. Vi tør påstå at hotellet, som en gang var administrasjonsbygningen for Oslo Lysverker, er Oslos flotteste – og brasseriet Ekspedisjonshallen er intet unntak. Atmosfæren og interiøret er rett og slett magisk. Menyen er full av fristelser, fra østers og biff tartar til Eggs Benedict og burger, laget med kortreiste og oftest økologiske råvarer. Det kan vi like! 

Brunsj serveres lørdag og søndag 12:00–15:00.

Smalhans

«Krøsus brunsj» på Smalhans.

Nabolagrestauranten Smalhans på St.Hanshaugen er et sted vi alltid kommer tilbake til. I helgene kjører de sitt konsept «Krøsus brunsj», et utvalg av små retter, en varmrett og noe søtt til slutten – servert på fat som deles med alle på bordet. Høres det fristende ut med betetartar med estragonmajo, skrei med ertepuré og sitronterte med brent marengs? Det er bare å reservere bord!