Tips til middag

Trenger du tips til middag?
Prøv denne sommerrisottoen med brokkolini

Denne oppskriften vil garantert falle i smak.

Sommerrisotto med brokkolini.

Til 2 personer

INGREDIENSER:

1 finhakka sjalottløk

2 dl risottoris

1 glass tørr hvitvin

8–10 dl kylling- eller grønnsakskraft

4 ss meierismør

3–4 ss finrevet parmesan

1 ss finhakka gressløk

2 dl frosne erter

150 g brokkolini

salt

pepper

olivenolje til topping

nøytral olje til steking

m

FREMGANGSMÅTE:

Kok opp kraft i en kjele og hold den på kokepunktet.

Varm opp litt nøytral olje i en romslig stekepanne. Stek sjalottløken i noen minutter til den er myk og blank.

Ha risen i pannen. Rør godt slik at all risen blir dekket av olje. La risen steke i noen minutter til den varm. Pass på at den ikke svir seg.

Ha i hvitvin. La den koke inn i risen mens du rører.

Ha i varm kraft, en øse av gangen. Vent til mesteparten har kokt inn i risen før du tilsetter mer. Rør i risen innimellom.

Mens risen koker, koker du opp en romslig kjele med vann, 2 ss smør og 1 ts salt. Ha i brokkoliniene. La dem koke i 2–3 minutter. Ta dem ut av vannet og la det renne av seg.

Når risen er al dente, skrur du ned varmen. Rør inn 2 ss smør, parmesan, gressløk og erter. Ha i mer kraft hvis risottoen er for fast.

Smak til med salt og pepper.

Fordel risottoen på to tallerkener. Topp med brokkolini, olivenolje og parmesan. Server gjerne med brent sitron.

Vinforslag: Monastero Trappiste Coenobium.