Tips til middag
Trenger du tips til middag?
Prøv denne sommerrisottoen med brokkolini
Denne oppskriften vil garantert falle i smak.
Til 2 personer
INGREDIENSER:
1 finhakka sjalottløk
2 dl risottoris
1 glass tørr hvitvin
8–10 dl kylling- eller grønnsakskraft
4 ss meierismør
3–4 ss finrevet parmesan
1 ss finhakka gressløk
2 dl frosne erter
150 g brokkolini
salt
pepper
olivenolje til topping
nøytral olje til steking
m
FREMGANGSMÅTE:
Kok opp kraft i en kjele og hold den på kokepunktet.
Varm opp litt nøytral olje i en romslig stekepanne. Stek sjalottløken i noen minutter til den er myk og blank.
Ha risen i pannen. Rør godt slik at all risen blir dekket av olje. La risen steke i noen minutter til den varm. Pass på at den ikke svir seg.
Ha i hvitvin. La den koke inn i risen mens du rører.
Ha i varm kraft, en øse av gangen. Vent til mesteparten har kokt inn i risen før du tilsetter mer. Rør i risen innimellom.
Mens risen koker, koker du opp en romslig kjele med vann, 2 ss smør og 1 ts salt. Ha i brokkoliniene. La dem koke i 2–3 minutter. Ta dem ut av vannet og la det renne av seg.
Når risen er al dente, skrur du ned varmen. Rør inn 2 ss smør, parmesan, gressløk og erter. Ha i mer kraft hvis risottoen er for fast.
Smak til med salt og pepper.
Fordel risottoen på to tallerkener. Topp med brokkolini, olivenolje og parmesan. Server gjerne med brent sitron.
Vinforslag: Monastero Trappiste Coenobium.