Sommerspalten, Madeleine Bjørnestad Røed

Madeleine Bjørnestad Røed

Visjonen for fremtidens kapitalmarked

I serien "Sommerspalten" dykker vi inn i livene og sommerplanene til noen av landets mest innflytelsesrike og inspirerende kvinner innenfor næringslivet. Fra teknologi og innovasjon til mangfold og bærekraft, vil disse kvinnene dele sine erfaringer, utfordringer og suksesshistorier. Vi vil også få innblikk i det litt enklere, som sommertradisjoner og leseplaner for sesongen. I denne utgaven av spalten blir vi bedre kjent med Madeleine Bjørnestad Røed gründeren bak investeringsplattformen Stack x me.

Publisert Sist oppdatert

Madeleine Bjørnestad Røed er en av gründerne bak Stack x me, en plattform som har som mål å gjøre det mer tilgjengelig å investere, spesielt for kvinner. Madeleine har mange års erfaring innen finans gjennom internasjonale roller i Pareto, og startet blant annet deres Pariskontor. 

AW: Hva står på leselisten din denne sommeren?

Den usynlige kampen av Marthe Valeberg. Også skal jeg lese ferdig Å vanne blomster om kvelden av Valerie Perrin. Også skrive og lese litt over min egen bok som skal komme neste år da :)

AW: Har du en sommertradisjon eller et favorittsted du alltid vender tilbake til?

Vi hadde så tradisjon for å dra til Larvik at vi like så godt flyttet hit vi. Så vi skal nok bare være her og bade fra båten, og kite hvis det er vind. Jobbe i hagen om det er gråvær. 

AW: Er det en ny hobby eller ferdighet du ønsker å utforske i løpet av sommeren?

Jeg vil bare bli bedre til å kite igjen! Målet er å komme tilbake til der jeg var før jeg ble gravid med Edgar. Siden den gang har det bare gått nedover, dessverre. 

AW: Kan du dele en nylig utfordring på jobb og hvordan du overkom den?

Det er jo veldig mange utfordringer når man er gründer i en techstartup, men jeg må kanskje si at den største utfordringen i år har vært å erstatte min co-founder Christine, som gikk ut av drift i februar. Vi fikk heldigvis ganske raskt koblet på noen som tok over instagramdriften. Det å poste på instagram at man trenger folk til instagram er ganske effektivt si! Mest sette storyen vår noen sinne, haha. 

Så fikk vi jo vår nye finansielle content ekspert med fra april. Hege Lindseth, også kjent som Aksjereisen, hadde flagget at hun var på utkikk etter ny jobb via Instagram og ettersom hun var en perfect match så ble det jo da til slutt ganske enkelt. 

Det er jo alltid en risk for at folk vil videre, så jeg prøver alltid å bare ha en del åpne dialoger som man kan spille på når det blir relevant. Caroline Hunter, vår COO, var også en sånn ansettelse.

AW: Hvordan balanserer du arbeid og fritid i sommermånedene?

Jeg har fri og gjør det jeg vil stort sett når jeg har ferie, men så lager jeg kanskje litt stories eller reels hvis det er fint vær og jeg får ånden over meg. 

Ellers svarer jeg på mail og prøver å følge opp hvis det er noe som trenger meg, og delegere om det ikke må være meg.

Men en del jobb blir det jo bare alltid, når vi er så få. 

AW: Hvordan tilbringer du tiden din når du virkelig skal koble av og lade batteriene?

Det aller beste er å kite! Da klarer jeg faktisk ikke tenke på så mye annet, for jeg har nok med kiten, bølgene og vinden!

Men det er jo ikke alltid tilgjengelig, så jeg setter god pris på en landeveissykkeltur også.

Jobb og livet..

Madeleine Bjørnestad Røed

AW: Hvilke mål har du satt deg for resten av året?

Vi skal nå 30 000 brukere i appen, og gjøre en større fundraise. 

AW: Hvordan forbereder du og ditt team på høstsesongen etter sommeren?

Vi skal ha en kickoff i Larvik i august, hvor vi samler alle rundt strategi, målsetning og har det hyggelig sammen.

AW: Hva betyr lederskap for deg, og hvordan har din stil utviklet seg?

Jeg er veldig visjonær og kanskje ikke den beste "people-lederen", om du skjønner? Så jeg jobber med det sistnevnte, hehe. 

AW: Hvilken lærepenge har vært mest verdifull for deg? 

Det er nok det at man ikke må gi opp. Nå har jeg tenkt så mange ganger med Stack at nei dette går aldri, men det ordner seg likevel hver gang. Nå er vi liksom over kneiken, så nå må vi jo ihvertfall bare stå på!

AW: Hvordan ser du for deg at din bransje endrer seg de neste fem årene?

Min bransje er jo kapitalmarkedet, og jeg håper jo at den blir mer feminin da, og at flere damer investerer. Stack sitt mål er jo å tette kapitalgapet! Så kan vi tjene like mye som gutta på sparepengene våres, eller mer. Kvinner er jo beviselig bedre investorer! (Sier all statistikk).

AW: Kan du fortelle om en person som har påvirket din karriere?

Jeg hadde det jo veldig gøy i en periode med min kvinnelige sjef i Pareto. Før dette tenkte jeg at M&A og egenkapital var det eneste som var verdt å bruke tid på, men vi var et radarpar i 2017 hvor vi gjorde en 10 obligasjonsdealer. Det var da jeg fikk øynene mine opp for obligasjoner (altså gjeldspapirer), og på grunn av det endte jeg også opp i Pareto Asset Management, hvor jeg fokuserte på rentefondene deres. Det skal også sies at det var dette året jeg fikk min første mega-bonus, som jo har vært definerende for at jeg siden har kunnet hoppe av mølla og starte for meg selv. 

Key take-away var vel at jeg lærte at verden er ikke nødvendigvis så ensporet som man er når man er i 20-årene. Det er mange veier til suksess og lykke. 

AW: Hvordan definerer du suksess? 

Jobbmessig: Suksess for meg nå er når Stack er gått på børs, hehe. Og der er vi ikke enda! 

Litt hårete mål og være Norges første kvinnelige gründer som tar selskapet sitt på børs, men der har du meg da…

På det personlige plan føler jeg absolutt det. Snill mann, hus og to friske barn. Kan man be om mer?

Litt ekstra..

Madeleine Bjørnestad Røed

AW: Hvilke teknologier eller innovasjoner er du mest spent på for fremtiden?

Vår egen Stack AI-assistent - den blir nice! Og kanskje ordentlig selvkjørende biler. Vi har jo tesla og den autopiloten er veldig bra, men ikke helt selvkjørende enda. Blir spennende å se om man kan kalle på naboen sin Tesla for å leie den etterhvert!

Også er jeg veldig spent på batterier. Vi har solceller på taket, og det hadde jo gitt oss mye mer om vi hadde hatt mulighet for å lagre, også bruke på vinteren. 

AW: Hvordan påvirker globale hendelser deg, din forretningsstrategi eller ledelsesstil?

Det er så mye støy, jeg prøver faktisk bare å ha fokus på å få flere penger til kvinner. Verden kan umulig ta skade av det. 

AW: Hva skulle du ønske at flere engasjerte seg i?

Kapitalgapet, kvinnehelse og likestilling. 

Vi har kommet langt, men vi er ikke i mål, og akkurat nå med Tradwivestrenden, abortregler som skjerpes i USA, etc. etc. så føler jeg det er viktigere enn noensinne å holde fokus. 

Mer penger til kvinner, mer kvinnelig eierskap. Så skal du se at verden blir et mer empatisk sted å være.